Marmara Öncü Haber

CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
23 Nisan 2024 - 19:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.
“Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘uçurumun kenarında yıkık bir ülke, türlü düşmanlarla yıllarca süren kanlı bir savaş…’ diyerek anlattığı ve tarihin çarklarını 1919’da başlattığı mücadele ile döndürerek , ulusal egemenliği ilan etmesinin üzerinden 104 yıl geçti.
104 yıl önce bugün, egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir iradesini, tarihte emsalinin az bulunduğu bir ileri görüşlülüğün de ilk adımı oldu. Emperyalist savaştan yorgun çıkan bir ülkenin, bütün kaynakların halk adına kullanıldığında ne denli gelişebileceğinin örneğini ülkemizde yaşadık.

Büyük milletimiz, 1.Dünya Savaşından Çanakkale’ye uzanan süreçte kendini korumak için canını ortaya koymuştur. Bu savaşlardan sonra İstanbul’daki sarayın, artık millet için bir çare olmadığını gören Mustafa Kemal, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde ön gördüğü üzere Ankara’da Meclis’i hayata geçirmiş ve Milli Mücadeleyi buradan sürdürmeye karar vermiştir. Sakarya Savaşı ve Büyük Taarruz, artık kendini korumaktan çok bağımsız bir ülke kurmak ve emperyalist devletleri bu topraklardan uzaklaştırmak için yapılan savaşlardır. Bu mücadele, Büyük Millet Meclisi’nin Gazi ünvanını almasının sebebidir.

Bugün, hem Milli Mücadelenin hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sonsuzluğa giden yolunun 104. yılındayız. Cumhuriyeti gençliğe, egemenliği çocuklara armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şanlı geçmişimizi saygı ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum. Tüm bandırmalıların, ulusumuzun, yurtseverlerin,cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının ve de çocuklarımızın
Bayramı kutlu olsun

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu