Marmara Öncü Haber

CHP BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI DURSUN MİRZA BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
CHP BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI DURSUN MİRZA BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU
07 Mart 2024 - 14:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza Grand Asya Otelde gerçekleşen kahvaltıda basın ile bir araya geldi. Programa belediye meclis üye adayları da iştirak ettiler. Yoğun bir program dolayısıyla basın ile bir araya gelemedik. Mirza, bugün biz bize her konuyu konuşalım, her türlü sorularınızı yanıtlayalım diye düşündük dedi.

Belediyeyi AKP’den 30 milyon borçla devraldık

Adaylık açıklamasının geç zamanlara sarktığını belirten CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza “ İsmimiz açıklanınca hemen işe koyulduk. Arkadaşlarımız zaten aklımızda bulunan projeleri hazırlamaya ve kaynak yaratma çabasına giriştiler. Bu çalışmalar ile çok büyük bütçemiz yok. Bizim Büyükşehir gibi kamu kaynakları gibi kaynaklarımız mevcut değil. Kendi ekibimizde yer alan arkadaşlarımızla beraber imece usulü harcamaları karşılıyoruz. Bazıları gibi her yeri kaplayacak büyük afişler hazırlayamadık. Ancak seçimler afişler ile değil gönüllere girerek kazanılır. Biz de gönüllere girme çabası içindeyiz. Bunu da başardığımızı ziyaret ettiğimiz yerlerde görüyoruz.”

Basın toplantısına CHP’nin 15 yıllık hizmetlerini ve Bandırma’da yaptığı projeleri anlatarak devam eden Mirza “ Bandırma’da 15 yılını kaybetti diyenlere itibar etmeyin. Sadece 3 yıl Belediye Başkanlığı yapan Cemal Öztaylan yapılanları ben yaptım dediğine bakmayın. Onlar Otel, AVM, Otogar, TIR Parkı, Galericiler Sitesi ve Belediye hizmet binasının sadece projelerini hazırlayıp ihalelerini gerçekleştirdiler. Esas yapım işlerini CHP Belediyeciliği hayata geçirdi. Belediye çalışanları zam almadan çalışırken temizlik elemanları 7 ay maaş alamıyorlardı. Biz Bandırma Belediyesini AKP’den 30 milyon borç ile devraldık. Birkaç günden bu yana birileri etnik kimlik üzerinden bize vurmaya çalışıyorlar. Anlatılanlar doğru değil. Biz asla etnik kimlik ve dini inançlar üzerinden siyaset yapmayız.” Dedi.

“Bazı projelerin yapılabilirlikleri zor” sorusu

Konuşmasının son bölümünde başkan seçildiği zaman yapacağı projeleri bir kez daha basına anlatan Dursun Mirza basının sorularını yanıtladı.  Basının Spor alanları, Livatya Projesi, katlı otoparkların nereye yapılacağı, raylı sistemin belediye bütçesi nasıl karşılayacak ve stadı hangi kaynakla yapılacak sorularını yanıtlayan Mirza “ Yapacağımız Cinçukuru ve Tekel arazilerine yapılacak projelerin altları otopark olacak. Katlı otopark noktasında ise yer bulacağız. Raylı sistemin ilk aşamasını sahil bölgesinde hayata geçireceğiz. Onu yapabiliriz. Ancak bütün kenti dolaşarak ring seferi yapacak raylı sistem için devlet desteği şarttır. Bandırmaspor’a 3 yılda 52 milyon gelir sağladık. Ancak devam edilebilmesi olası değildi. Konuyu ilgili kişiler ile masaya yatırarak AŞ olunması konusunda anlaştık. Süleyman Hurma ile görüşüldü ve temel noktalarda anlaşıldı. Bize tamam diyenler kamuoyu baskısı sonrasında fikir değiştirdiler. Bandırmaspor’u satanları bizde satarız dediler. Süleyman Hurma AŞ olunduğunda belediyenin vereceği arazide stadı ben yapacağım demişti. Ama olmadı. Şimdi belediye olarak Edincik tarafında belediyenin arazisini tahsis edeceğiz. Ancak kaynak şu an için yok. Bu kaynağı yaratmanın yolarını arayacağız.”

Benzinlik yapılacak alan kimin?

Eski ordonat arazisinin ne olacağı sorusuna yanıt veren CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza “ Bandırma yeşili olmayan bir kent haline geldi. Balcı Çamlığını Bandırma’ya kazandırırken eski ordonat arazisini de ısrarla istemiştik. Ancak hükümetin baskısıyla o arazi önce TOKİ’ye sonra da Balıkesir Büyükşehir Belediyesine verildi. Bandırma’nın en güzel yerine, tescil edilmiş binaların ve yeşilin olduğu o araziye şimdi Büyükşehir villalar yapmak istiyor. Hazırladıkları projede benzinlik, otel ve alışveriş merkezleri var. Kısacası rant sağlayacak bir projeyi hayata geçirecekler. Bu ranta izin vermeyeceğiz. O arazinin Bandırmalıların kullanacağı rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. O projede yer alan benzinlik alanının kime ait olduğunu herkes biliyor. “ Dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu