Marmara Öncü Haber

CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK 6 ŞUBAT I UNUTMADIK DEDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK 6 ŞUBAT I UNUTMADIK DEDİ
06 Şubat 2024 - 18:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin birinci yıl dönümünde, resmi rakamlara göre hayatını kaybeden 53.537 vatandaşımızı rahmetle anıyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Bu depremler, ülkemizin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini bir kez daha göstermiştir. 35.000 bina yıkıldı ve 300.000’e yakın agir hasarli bina kayda geçti. 14 Milyon insanı doğrudan etkileyen ve 2 milyon vatandaşımıza barınma sorunu oluşturan bu durum 5 milyon vatandaşımızı da başka yerlere göç etmeye zorlad ve ne yazık ki halen çadırlarda yaşayan vatandaslarimiz varken; temiz icme suyu, sağlık, eğitim, istihdam ve güvenlik açıkları devam etmektedir. Ancak ne yazık ki, iktidar partisi, deprem sonrası yaraları sarmak yerine, sorumluluktan kaçmakta, vatandaşlarımızı mağdur etmekte, çevreyi tahrip etmekte ve yolsuzluklara göz yummaktadır.

Deprem bölgesinde yaşanan en büyük sorunlardan biri, enkaz atıklarının doğru şekilde yönetilmemesidir. Depremde oluşan yaklaşık 120 milyon tonluk enkaz atığı, tarım alanlarına, su kaynaklarına, yaşam alanlarına ve sulak alanlara dökülmüştür. Bu durum, çevre ve insan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmaktadır.

Biz CHP olarak, bu konuda Nisan 2023’te Hatay’da dava açmış, enkaz atıklarının doğaya zarar vermeyecek şekilde toplanması, ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve bertaraf edilmesi için yargı yoluyla mücadele etmişizdir. Ancak dava süreci, iktidarın engellemeleri nedeniyle 9 aydır devam etmektedir. Bu süre zarfında, deprem bölgesindeki çevre kirliliği artmış, halkımızın sağlığı tehlikeye girmiştir.

Biz CHP olarak, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın haklarını savunmaya, iktidarın ihmallerini ve yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya, çevre ve insan sağlığını korumaya devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki sorunların çözümü için, iktidarı acil eylem planı hazırlamaya, yargıyı etkilemeyi bırakmaya, bilim insanlarının, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin önerilerini dikkate almaya çağırıyoruz.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanındayız. Onların sesi, soluğu, umudu olmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için, iktidarın değil, halkın ittifakı olarak çalışacağız.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu