Marmara Öncü Haber

CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK ZORLU SÜRECİ BİTİRİP SEÇMEN SORGULAMASINI TAMAMLADIK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI ATAK ZORLU SÜRECİ BİTİRİP SEÇMEN SORGULAMASINI TAMAMLADIK
17 Ocak 2024 - 13:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP Bandırma İlçe Örgütü olarak 2 Ocak 2024’te başladığımız Seçmen Sorgulama çalışmasını bugün sonlandırdık. Bu çalışma kapsamında Mayıs 2023’ten sonra adres değişikliği yapan seçmenlerimizin adres sorgulaması yapıldı. Çalışmanın amacı sehven yazılmış seçmenlerin düzeltilmesi ve bu durumda hem seçmenlerimizin mağduriyet yaşamaması hem de hak ihlali yapılmamasıdır.

Çalışma kapsamında 9.346 seçmenin sorgulaması yapılmıştır. Bu seçmenlerden 5.381 adres değişikliği yapan, 3.965’i ilk kez oy kullanacak seçmendir. 15 Ocak saat 17.00’e kadar adres taraması tamamlanmış ve genel merkezimizin intranet sistemine girilmiştir.

Çalışmada 55 mahallemiz için farklı ekiplerle çalışma yapıldı. 35 kırsal mahallemizde yönetim kurulundan görevlendirdiğimiz iki arkadaş; bizzat bu mahallelere giderek mahalle temsilcilerimiz ve muhtarlarımızın yardımıyla seçmen sorgulamasını tamamladı.

20 merkez mahalle ise ikişerli kurulan 35 ekip ile tarandı ve zorlu hava koşullarına rağmen çalışma başarıyla yürütüldü. Özellikle ‘bilinmeyen seçmen’ kapsamında bulunan 321 seçmenimiz muhtarlarımızın yardımıyla sorgulandı ve gerçek seçmen olup olmadığı belirlendi. Kırsal mahallelerimizde muhtarlık seçimleri için seçmen kayıtlarının çokça aktarıldığı tespit edildi.

Çalışma sonucunda 108 seçmen için Bandırma İlçe Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. Bu yoğun çalışmada emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Bandırma’da şu anda 123. 837 seçmen bulunuyor. Bundan sonraki çalışma kapsamında TC vatandaşı kimliği alan 2.205 seçmen kontrol edilecek.

Madde 36’ya giren 1.384 seçmenimiz üzerine bir çalışma yapılacak.

Bu kayıtlı seçmen dışında ilçemizde üniversite öğrencisi olan 2.100 yabancı öğrencinin de seçmen olup olmadığı kontrolleri yapılacak.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu