Marmara Öncü Haber

AHMET AKIN: SAVAŞTA SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AHMET AKIN: SAVAŞTA SİVİLLERİN HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ
12 Ekim 2023 - 18:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkanı Ahmet Akın, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere, emeklilerin maaş düzenlemesine ve Türk güvenlik güçlerine ait SİHA’nın düşürülmesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

CHP’li Akın, iktidarın yeni yasama yılında emeklilerin maaşlarına ilişkin TBMM’de bir düzenleme yapılacağını ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlatarak, “Bırakın bir düzenleme yapılmasını, ‘Emeklilerimizin sorunlarını konuşalım’ diye verilen önergeleri bile reddettiler” dedi. CHP’li Akın, sözlerine şöyle devam etti.

“Emeklilerimiz her gün artan fiyatlar karşısında adeta hayatta kalmak için mücadele veriyor. Bugün milyonlarca emeklimiz 7 bin 500 liralık aylıkla açlığa mahkûm edildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin verilerine göre seçimden önce, 11 lira olan bir kg patatesin fiyatı Bugün 19 lira 30 kuruşa çıkmış. Bir kilo etin fiyatı 294 liradan 365 liraya gelmiş. 7 bin 500 lira aylık alan emekli amcalarımızın, teyzelerimizin bir aylıklarıyla alabildikleri patates seçimden bu yana 293 kilo azalmış. Biz buradan bir kere daha sesleniyoruz: Emeklinin bırakın yıl sonuna kadar, bir dakika daha bekleyecek hali yok. Önümüz kara kış… Meyve ve sebze fiyatları, ısınma ve kira bedelleri daha da artacak. Emeklilerimiz yılbaşına kadar ne yapacak? Emekli maaşlarına, “İnşallah, maşallah” diyerek geçiştirmeden; “Bir ay sonra, yılbaşında” diyerek geciktirmeden, hemen şimdi düzenleme yapılmalı. Emekliler sadaka değil, insanca yaşayabilecekleri bir ücret için düzenleme yapılmasını istiyor.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu