Marmara Öncü Haber

AHİLİK HAFTASI PLAKETLERLE KUTLANDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AHİLİK HAFTASI PLAKETLERLE KUTLANDI
19 Eylül 2023 - 17:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Türk Kültürü’nün en köklü geleneklerinden biri olan kelime kökeni kardeşliğe dayanan Ahilik, müstesna medeniyetimiz Türk Kültürü’nün, Horasan’dan Anadolu topraklarına uzanan mirasıdır. O günlerden bu yana esnaf ve zanaatkarlarımızın hem ekonomik hem de ahlaki yönden gelişmeleri için çaba gösteren bu topluluk Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyeleri unutulmadan günümüze kadar taşınmıştır. Ülkemizin güzel insanlarının yardımseverliği, dayanışması ve hoşgörüsünün en güzel örneği bu kuruluşun taşıdığı değerlere hep birlikte sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz. Ahiliğin anlayışında olduğu gibi, şehrimize değer katan her meslekten kardeşimizi hiçbir ayırım gözetmeksizin başımızın üstünde tutmaya devam edeceğiz. Bugün vesilesi ile esnafımızın, zanaatkarlarımızın, sanatçılarımızın ve birbirine destek olan her bir kardeşimizin Ahilik Haftası’nı kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.

Bir kültür ve medeniyet hazinesi olan ahilik geleneğinin sürdürülmesi gelecek nesillere aktarılması hususunda gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyonda emek gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Türk milletinin en önemli dinamiklerini oluşturan esnaflarımızın gelişmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu