Marmara Öncü Haber

EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAYAN HER AİLENİN VEBALİ AKP HÜKÜMETİNİN BOYNUNA DIR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAYAN HER AİLENİN VEBALİ AKP HÜKÜMETİNİN BOYNUNA DIR
14 Eylül 2023 - 18:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ülkemizin son zamanlarda ekonomik bir buhranla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Bu zorlu dönemde halkımızın ekonomik sıkıntılarını oldukça artmış ve eğitimde yaşanan pahalılık halkımızı giderek sıkıntıya sokmuştur.

Ekonomik sıkıntılar, öncelikli olarak eğitim sektörünü olumsuz etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Bu dönemde öğrenciler ve ailelerin eğitim masraflarını karşılamada oldukça zorlanmaktadırlar. Kitap, kırtasiye, okul ücretleri, özel dersler ve diğer eğitim harcamaları ailelerin sırtında giderek daha da fazla yük olmaktadır.

1 çocuğun ortalama kırtasiye masrafı kıyafet hariç minimum 2.000 TL’den başlamaktadır. Buna 1 çocuğun kıyafet masrafı eklendiğinde bu tutar 5.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Üniversite öğrencileri için ise durum daha da vahim bir hal almaktadır. Devlet yurtlarında yeterli kapasite bulunmaması sebebiyle çocuklarımız barınma ihtiyaçları için özel yurtlara başvurmaktadır. Özel yurtlarda sadece konaklama ücreti yıllık minimum 80.000 TL’den başlamaktadır. Ev kiraları ise aylık 8.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. Asgari ücret ile 2 kişi çalışan ailelerin çocuklarının okuma hakkı elinden alınmaktadır.

Eğitim, toplumumuzun geleceği için kritik bir öneme sahiptir ve her çocuk eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Ancak ekonomik kötüleşme ve eğitimdeki pahalılık, bu fırsatlara erişimi engellemektedir. Bu nedenle, AKP hükümeti eğitim ile ilgili acil önlemler almalıdır. Bahsettiğim rakamlar karşısında AKP hükümetinin eğitime ve gençlerin sorunlarına önem vermediği ortadadır. Eğitim masraflarının kontrol altına alınması ve eğitime erişimin kolaylaştırılması için çözümler ivedilikle bulunmalıdır.

Yatağa aç giren her çocuğun, çocuğunun eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan her ailenin vebali AKP hükümetinin boynundadır.

Psk. Melda Dönmez

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Eğitim Sekreteri

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu