Marmara Öncü Haber

BANDIRMA DA HAZAL SARAÇOĞLU CHP DEN BENDE VARIM DEDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BANDIRMA DA HAZAL SARAÇOĞLU CHP DEN BENDE VARIM DEDİ
31 Mart 2023 - 19:10
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Genç Müzik Öğretmeni Hazal Saraçoğlu, CHP’den Balıkesir Milletvekili Aday adayı olduğunu açıkladı. Saraçoğlu’ un aday adaylığı açıklamasına partililer büyük ilgi gösterdi.

Bandırma’lı genç, dinamik müzik öğretmeni Hazal Saraçoğlu, CHP’den Balıkesir Milletvekili Aday adayı olduğunu açıkladı. Bandırma İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen aday adaylık açıklamasına Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye eski Başkanı Dursun Mirza, CHP Bandırma İlçe eski Başkanı Hüseyin Bahar’ ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
HAZAL SARAÇOĞLU KİMDİR?
Adaylık açıklaması öncesinde kendini tanıtan Saraçoğlu, “Öncelikle 6 şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde yaşanan büyük afet sebebiyle hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlara başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Asrın felaketinin üzerine bir de asrın beceriksizliği eklenip geç kalan müdahaleler, koordine olamayan bürokrasi sebebiyle enkaz altındaki vatandaşlarımızın çoğu ailelerinin feryatları arasında donarak ölmüşlerdir. Dilerim Bu acıyı tekrar yaşamayalım. Akabinde Adıyaman ve Şanlıurfa da meydana gelen sel felaketindeki kayıplarımız için de başsağlığı dilerim. Umarım yaralarımızı bir an önce ararız. Değerli büyüklerim. Ben Hazal Saraçoğlu… 30 yaşındayım…  Bandırmalıyım… Müzik Öğretmeniyim…
İlk ve orta öğrenimimi Bandırma ilköğretim okulunda tamamladım. 2000 li yıllarda Bandırma sokaklarında sırtında kendinden büyük gitarıyla gezen birkaç çocuktan biriydim. Müzik sevgim ve yeteneğimle Sanat Güneşimiz merhum Zeki Müren in vasiyetiyle kurulmuş kendi adına taşıyan Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesini dereceyle kazandım. Okulumda piyano, koro, işitme, solfej ve keman eğitimi aldım. Televizyon ve radyo programları ile STK ların toplantılarında okulumu temsil ettim. Keman Eğitimimdeki Başarımla Darmstadt Gençlik Senfoni orkestrasına seçildim.  Almanya, Fransa gibi ülkelerde başkemancı olarak konserler verdim. Okulumla birçok ödül ve plaketler aldım.  Liseyi onur belgesi ile bitirdim. Öğretmen olmayı kendim istedim.  Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetenek sınavını da dereceyle kazandım. Uluslararası üne sahip Azeri hocalardan keman, piyano, armoni dersleri aldım.  Pedagoji eğitimi aldım.  Liderlik eğitimi alarak okulumda öğrenci başkanlığı yaptım.  Üniversite eğitimim süresince Bandırma da dâhil birçok şehirde konserler verdim.  Birçok kulüp ve sivil toplum örgütünde gönüllü olarak çalıştım. Özel okullarda ve Mezun olduğum Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde kendi öğretmenlerimle birlikte enstrüman öğretmenliği yaptım.
Üniversiteyi bitirmemin hemen ardından aynı okulda yüksek lisans eğitimime başladım. Okulum daha iyi eğitim alabilmem ve müzik konusunda araştırmalar yapabilmem için beni İtalya ya gönderdi. İtalya Lazio bölgesinde Frosinone Licinio Refice Konservatuarında yüksek lisans eğitimim devam ederken,  9 ayrı ülkede kültür, eğitim ve müzik tarihi araştırmaları yaptım. Bu süre zarfında müzik üzerine makaleler yazdım. Türk Eğitim sisteminde eksik olan müzik tarihi yorumlama yöntemlerinden müzikal ikonografiyi Türkiye deki lise öğrencileri ve öğretmenleriyle yaptığım uygulamalar sonucu tez haline getirerek Türk Eğitim Sistemine kazandırdım” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu