Marmara Öncü Haber

TÜRKİYENİN İLK BOR KARBÜR TESİSLERİ BANDIRMADA AÇILDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
TÜRKİYENİN İLK BOR KARBÜR TESİSLERİ BANDIRMADA AÇILDI
20 Mart 2023 - 7:20
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

 Eti Maden İşletmeleri kampüsü içerisinde yer alan Bor Karbür Tesisinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep  Erdoğan, “Hatırlayın, göreve geldiğimizde milli savunma olarak, savunma sanayiinde yüzde 20’ydi bizim yerli ve milli potansiyelimiz. Şimdi yüzde 80 oldu. Nereden nereye? İnşallah yakında hep birlikte şahitlik edeceğimiz yeni gelişmeler, yeni müjdelerle bu konumumuzu daha da pekiştireceğiz. Bu örneklerin üretimin her alanına teşkil etmek mümkündür. Hiçbir tuzağın bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermedik. Devletiyle, milletiyle, dostlarımızla tek yürek, tek bilek olarak yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Başkaları ne yaparsa yapsın. Hangi siyasi hesaplar peşinde koşarsa koşsun. Biz hakkın rızası için. Halkın rızası için halkımıza aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz. İnançla, sabırla, dirayetle çalışarak milletimize ne söz verdiysek Allah’ın izniyle hepsini Cumhur İttifakı olarak tek tek hayata geçireceğiz. Türkiye’nin 100 yılı vizyonumuzla aramıza hiç kimsenin, hiçbir engelin, hiçbir siyaset mühendisliği projesinin girmesine müsaade etmeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim yolunuzu bahtımızı açık etsin diye dua ediyorum. Bu duygularla Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi’nin şehrimize, ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

Cevherden Mücevher’e ” Sloganı ile gerçekleştirilen açılış Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Fatih Dönmez, gerçekleştirdiği konuşmada son 20 yılda çok yol kart ettiklerini belirterek , “Bor cevherinin değerini 2 bin kata kadar yükseltecek teknolojiyi gerçekleştirdik. Büyük ve Güçlü Türkiye hedefi ile geleceğe yürüdüğümüz bu günlarde artık bunun da ötesine geçme arzusundayız. Türkiye yüzyılı vizyonu apsamında uç ürün üretme çalışmalarına başlama kararı aldık. Bu nedenle endüstriye açıdan çok önemli olan savunma sanayinde, metalürji sanayinde de kullanılan bir maden. Bundan sonra cevheri mücevher hale getirerek satışını yapacağız” Bu ürünü üreten 4 ülke vardı artık Türkiye’de var. Artık yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz. Ülke ekonomisine doğrudan 35-40 milyon dolar katkı getirecek. Bu yıl iki yeni lituyum tesisimizin temelini de atmayı hedefliyoruz. Diger yandan nadir toprak elementleri konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İlgili

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu