Marmara Öncü Haber

BALIKESİR TİNGADER KURULDU

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BALIKESİR TİNGADER KURULDU
18 Mayıs 2023 - 14:15
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tingader Balıkesir Şubesi kongresini yaptı
Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Balıkesir Şubesi (TİNGADER) 1’inci Olağan Kongresi Dernek Binası’nda gerçekleştirdi.

Tingader Balıkesir Şubesi kongresini yaptı
Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Balıkesir Şubesi (TİNGADER) 1’inci Olağan Kongresi Dernek Binası’nda gerçekleştirdi. TİNGADER Kurucu Şube Başkanı Pelin Karakoyun güven tazeleyerek yeniden şube başkanlığına seçildi.

Divan Başkanlığını Ahmet Duymaz Yardımcılığını Hüseyin Uçar ve Katip Üyeliğini de Ecevit Karakoyun yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Olağan Genel Kurul açılış konuşması Başkan Pelin Karakoyun tarafından yapıldı. Faaliyet Raporu da Gülşah Tekin tarafından okundu.

“AMACIMIZ MESLEKTAŞLARIMIZIN MESLEKİ HAKLARINI KORUMAKTIR”
Genel Kurulda konuşma yapan TİNGADER Şube Başkanı pelin Karakoyun, “Balikesir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne resmi olarak kuruluşunu 6 ay önce gerçekleştirdiğimiz Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazetecileri Derneği Balıkesir Şubemizin 1’şnci olağan kongremizde beni ve yönetim kurulumuzu bu göreve layık gören genel kurulumuza teşekkürü bir borç biliriz. Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi ayrıca internet gazeteciliğinin erişilebilir olmasını, bu meslekle uğraşanların her türlü sosyal güvenceye kavuşması için gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla yola çıktık. Bu amacımızı gerçekleştirmek için genel merkezimizin destekleri ve tüm çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inancımız tamdır. Öncelikle kırmızıçizgimiz; devlet, vatan, millet, bayrak, sevgi, barış, huzur ve kardeşliktir. TİNGADER olarak; amacımız dijital medya ve internet gazeteciliği ile uğraşan meslektaşlarımızın mesleki haklarını aramak ve korumaktır” ifadelerini kullandı.

“TİNGADER’Lİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”
Amaçları doğrultusunda ilerleyeceklerini söyleyen Karakoyun; “Doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet edeceğiz, yakın zamanda da Balıkesir’de bir marka olacağız. TİNGADER hem internet ve hem de yazılı basın (TV, radyo vs.) sahiplerinin sorunlarının yakın takipçisi ve kuruluş amacına uygun olarak çıktığımız bu yolda durmadan emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bundan böyle TİNGADER ailesi içinde yer almanın bir ayrıcalık haline geldiği ilimizde ve ülkemizde basın emekçilerinin sorunlarının kalıcı çözümleri için ‘TİNGADER’e sende katıl’ çağırısında bulunuyoruz. Evet; artık Türkiye’de TİNGADER’li olmak bir ayrıcalıktır” dedi.

“HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ”
İnternet medyası ve gazetecilik alanında yaşanılan sıkıntıları çözmeye gayret edeceklerini belirten TİNGADER Şube Başkanı Karakoyun; “TİNGADER olarak il merkezimizde ve ilçelerimizde, tüm meslektaşlarımızı ve gazetecilerimizi kapsayan, onların sosyal, ekonomik, kültürel, insani ihtiyaçları, içeride ve dışarıda kamu, özel, tüzel kişiliklerde tanınabilirlik, imkân ve imtiyazına kavuşturulması, sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması, iaşe, ibade ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması, özgür basın, demokratik basın, patronuna bağlı olmayan basın, emireri olmayan basın ana hedeflerimiz arasındadır. Yılmadan, yorulmadan, ürkmeden, korkmadan bu hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YARINLARI HEDEFLİYORUZ”
Karakoyun son olarak, “Bizler basın mensupları olarak yarınları hedefliyoruz. Mademki basın halkın hür sesi ve nefesidir o halde yarınlarda bu yolda önce yaşanan sıkıntılarımızı aşarak bu meslekteki en iyi seviyeye gelmek için uğraşacağız. Bundan hareketle dayanışma duygusunun, millete ve vatana hizmet duygusunun bir basamağı da, ülkeye kendi alanlarında hizmet veren asil yüreklerle yolumuza devam edeceğiz. TİNGADER olarak tek düsturumuz insana hizmet noktasındadır. Bu hizmetleri yaparken aydınlık, çağdaş, adaletli ve insan haklarına saygılı bir yolculuğumuz olacak. Basın özgürlüğü, medya özgürlüğü hepimizin refahı için gerekli hatta zarurettir. Herkes için özgürlük kıymetli bir tercihtir. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunması demokrasinin işlerliği açısından da hayati önem taşımaktadır. Basın ve medya özgürlüğü demokrasinin de gereğidir. Ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden kaçmayan bir toplum ancak özgür, şeffaf, hakkaniyetli medya organlarıyla mümkündür. TİNGADER, bize, kurucu üyelerimize ve yapacağımız yeni üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun, İnşallah güzel ve kalıcı görev ve hizmetler yapmak da nasip olsun. Bu görevi veren Genel Merkezimize, bu konuda destek ve katkılarını esirgemeyen meslektaşlarıma, genel kurulumuza katılan, telefonla ve sosyal medya üzerinden kutlaysan tüm meslektaşlarımıza ve gönül dostlarımıza TİNGADER adına çok teşekkür ediyorum. TİNGADER Balıkesir Şube Başkanlığımız, Balikesir ve ülkemize ve internet gazeteciliği dünyasına hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu